28 nentor 1912

Për kombin shqiptar kjo ditë është data kuptimplotë e 28 nëntorit 1912 kur shqiptarët panë njëkohësisht fitoren dhe humbjen e tyre të madhe. Botimi i tretë vjen gjithashtu edhe me një pamje tërhqese, bashkohore të pershtatshme për botën e fëmijeve. 28 Nentori eshte dita me e shenuar ne historine tone. Sa për gratë me shami, ju jeni të padenjë t’i përmendni! Shpallja e Pavarësisë ose Deklarata e Pavarësisë është shpallja e pavarësisë së Vilajeteve shqiptare nga Perandoria Osmane. Ai iu kishte garantuar atyre të udhëtonin të lirë gjatë dimrit dhe gjatë verës. Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Në të vërtetë, Ne i kemi nderuar bijtë e Ademit: ua kemi bërë të mundur që të udhëtojnë (lirshëm) në tokë dhe në det, iu kemi dhënë ushqime të mira e të lejuara dhe i kemi ngritur lart mbi shumë prej krijesave.” (Isra 70.) A ka padrejtësi më të madhe se të çrrënjosësh virtytet e larta fetare dhe morale? Më 28 nëntor 1912 janë shkruar me një tekst orgjinal dy ekzemplarë të deklaratës. Ky flamur, i cili kaq shekuj kishte ndenjur në varr bashkë me … By. “Gëzuar Festën e Flamurit! Në vitin 1443, më 28 nëntor heroi ynë kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu çliroi Krujën nga pushtimi osman dhe ngriti flamurin kombëtar mbi kalanë e saj. Nën këtë prizëm kuptohet qartë edhe nxitimi i Ismail Qemalit për të mbërritur në Durrës përpara pushtuesve serbë, e rrugëtimi i tij i vështirë për të mbërritur në datën 28 nëntor në Vlorën e rrethuar nga anijet greke. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të parë e mbajti u mbaj më 28 nëntor 1912, me aktin e shpalljes së Pavarësisë së Shtetit Shqiptar nga Perandoria Osmane. Kuvendi Kombëtar i Vlorës … Shtetet e aleancës ballkanike me sulmet e rrufeshme kundër Perandorisë në Ballkan synuan përzënien e turqve nga Ballkani. Pra në thelb pavarësia e Shqipërisë, në kohën kur në trevat shqiptare po zhvillohej gjenocid i pastër, nuk ka lidhje me pavarësinë nga Perandoria, sepse ajo ishte vetë në shpërbërje e sipër. 223. Historia e shekujve të kaluar e dëshmon këtë të vërtetë. Data 28 nëntor, ngërthen në vete disa periudha të rëndësishme historike të shqiptarëve në shekuj. 0. Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë ishte kurorëzim i përpjekjeve […] Shpallja e Pavarësisë ishte një fitore e madhe e shqiptarëve edhe kundër politikës antishqiptare të monarkive fqinje ballkanike, kundër synimeve e planeve të tyre për copëtimin e plotë të Shqipërisë. Qe nga Kruja deri ne Vlore In Vlorë on 15/28 of the third Autumn 1328/1912. Pra,me 28 nëntor 1912 populli shqiptarë i dha FUND sundimit pesëshekullor osman. 5 tetor 1912. Po në të njëjtën datë, pas 469 vjetësh, në 28 nëntorin e 1912-ës, diplomati i shquar, Ismail […] The Assembly of 40 delegates meeting in southern Albania in the city of Vlorë on By. Amin! Më pas me përqafimin e Islamit nga shumica e shqiptarëve filloi zgjerimi demografik i tyre në aspektin kulturor, fetar dhe politik, gjë e cila nuk përkon me zgjedhën osmane të pretenduar, as me politikën e sundimit, apo pushtimit të një vendi ose kombi. Pas ngritjes së flamurit në Elbasan, më 25 nëntor 1912, Lefi ka qenë një nga delegatët e zgjedhur dhe mori pjesë në Kuvendin e … R.SH. Ndërsa më 28 nëntor 1912, i quajtur gjithashtu si Nëntori i dytë, u shpall Pavarësia e Shqipërisë nga Ismail Qemaili i cili ngriti flamurin në Vlorë. Në 28 nëntor 1912, plaku i urtë i Vlorës, Ismail Qemali, rreth orës 14:00, përpara qindra njerëzve ngriti flamurin kombëtar, duke shpallur në këtë mënyrë pavarësinë e Shqipërisë. Në këto kushte patriotët shqiptarë përfshirë këtu një numër të madh hoxhallarësh të shquar, kur panë se Perandoria nëpërmjet garnizoneve ushtarake të mbetura nuk mund të siguronte më mbrojtjen e shqiptarëve dhe se trojet shqiptare po copëtoheshin, ata vendosën të shpallin pavarësinë. Liria pra është një e drejtë themelore që i përket çdo kujt. Na kujton sakrificat, veprat, heroizmat dhe shërbimin e palodhur të patriotëve tanë. 28 nëntor 1912, Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë për të gjitha trojet shqiptare nga atdhetari Ismail Qemaili duke kryer aktin më historik në të gjithë historinë e popullit shqiptar. A ka krim më të tmerrshëm, se të ndalosh njeriun të falënderojë lirshëm Zotin e tij. Cilat janë versionet për fatin e saj? Web: https://rtv21.tv Facebook: https://www.facebook.com/RTV21live Instagram: https://www.instagram.com/rtv21 #Radiotelevision21 #Programiimengjesit #IstrefDobi Ismail Qemali plaku i urtë i Vlorës , më 28 Nëntor 1912 e ngriti […] Nga Ergys Alushi. Në fjalën e Tij solemne, ndër të tjera, tha: “Fqinjët tanë nuk duhet të gënjehen me lakmi, se shqiptari s’e duron robërinë. Ismail Qemali - Shpallja e pavarsisë 28 nëntor, 1912 U kthye me bashkëpunëtorët e tij në Shqipëri nga Trieste për në Durrës e më tej për në Vlorë. 28/11/2020 KRYESORE, Kulturë Komento Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar. Allahu i Madhëruar në Kuranin Famëlartë na përmend mirësitë e mëdha, që iu kishte dhënë Kurejshëve, banorëve të Mekës. Rreth shpalljes së pavarësisë në Elbasan; 25 apo 28 Nëndor 1912 ? 223. Ai në vetvete është një qenie sociale që ka nevojë të jetojë, veprojë, të marrë e të japë brenda një bashkësie me të drejta të plota. Vetë aleanca i shikonte trevat shqiptare si plaçkë lufte, që mund të bëhej çfarëdo me to. Pra,me 28 nëntor 1912 populli shqiptarë i dha FUND sundimit pesëshekullor osman. 5 tetor 1912. Faktet historike dëshmojnë, se osmanët nuk i robëruan shqiptarët, siç përflitet rëndom në shumë libra të historisë. Libri i tretë i mësimit të fesë islame është përgatitur për fëmijët 9-10 vjeç dhe është i përshtatshëm për shkollat fillore, kurset fetare dhe mësimin familjar. Liria pra është një e drejtë themelore që i përket çdo kujt. Green Library. Librat e mësim-besimit për fëmijë në diasporën tonë gjermane, Leximi dhe libri si një binom i vështirë për të bashkëjetuar. Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë ishte kurorëzim i përpjekjeve […] Për shembull në kohën e car Dushanit, kur ai u shpall car i serbëve dhe i  grekëve, shqiptarët nuk përmendeshin askund, sepse konsideroheshin si barinj shëtitës, të cilët s’kishin të drejtë përfaqësimi etnik. Imprint Tiranë : Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2008. Data e 28 nëntorit ne muslimanëve shqiptarë na kujton pikërisht këtë thelb. Dy përkthyes të kuptimeve të Kuranit në shqip. Mediumi serb: Kosova po përgatitet të ri-aplikojë në UNESCO, s’ka mbështetje, Lufta hibride, rreziku real që paraqitet për Kosovën. Andaj edhe ne si muslimanë për çdo vit 28-29 nëntori, dita e pavarësisë dhe e çlirimit na kujton mirësinë e madhe të lirisë, gjë për të cilën duhet falënderuar Allahu i Lartësuar. 0. 28 Nëntori 1912 Shpallja e Pavarësis së Shqipërisë është një nga ngjarjet më të rëndësishme në historinë tonë kombëtare. Kjo ishte e vetmja mënyrë për të shpëtuar çfarë të mundej nga pushtimet e aleancës ballkanike. Njeriu është krijuar për të jetuar i lirë dhe i pacenuar. Nga Ergys Alushi. Ndërsa më 28 nëntor 1912, i quajtur gjithashtu si Nëntori i dytë, u shpall Pavarësia e Shqipërisë nga Ismail Qemaili i cili ngriti flamurin në Vlorë. Nga Dashnor Kaloçi Publikohet historia e panjohur të 28 nëntorit të vitit 1912, kur patrioti kurbinas, Gjin Pjetër Pervizi, me porosi të Dom Nikoll Kaçorrit ngriti flamurin në Milot të Kurbinit, në prani të gjithë popullit të asaj zone, ngjarje e cila është e pasqyruar në një letër që … Cilat janë kujtimet që shfaq, duke valuar, Flamuri ynë? Rendesia e Flamurit me 28 Nentor 1443 dhe 28 Nentor 1912, jane e rendesishme per shqiptaret dhe Shqiperine. Populli im nuk e duron rrobërinë. Një u vendos në arkivin e Qeverisë së Vlorës dhe tjetra ju dha vëllait tim, Lef Nosi, për ta ruajtur. Find it Stacks Request (opens in new tab) 28/11/2020, 09:11 28/11/2020 Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar. Kremtimi 28 nëntorit mbart një rëndësi të veçantë pasi më 28 nëntor të vitit 1443 Gjergj Kastrioti-Skënderbeu ngriti flamurin në kalanë e Krujës. Feja islame përveç se garanton të drejtat dhe lirinë e njerëzve, ajo fton për zhdukjen e skllavërisë. Kremtimi 28 nëntorit mbart një rëndësi të veçantë pasi më 28 nëntor të vitit 1443 Gjergj Kastrioti-Skënderbeu ngriti flamurin në kalanë e Krujës. Pavarësia në vetvete shënoi formimin e shtetit të parë Shqiptar me të drejta të plota si shtetet fqinje, si dhe frenimin e procesit të tyre pushtues, asimilues e shkombëtarizues. Më 28 nëntor 1912, Ismail Qemali ngriti flamurin në Vlorë dhe shpalli pavarësinë e Shqipërisë. Data 28 nëntor, ngërthen në vete disa periudha të rëndësishme historike të shqiptarëve në shekuj. Kush kishte cenuar lirinë tonë dhe kush kërkonte asimilimin tonë? © Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2019, 28 Nëntor 1912 – Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë (VIDEO), Zbulohet harta e 1455 në Romë: Ballkani quhej “Scanderbego”, E zhdukur prej 250 viteve! Na kujtojnë mençurinë dhe mundin e çmuar të hoxhallarëve të shquar shqiptarë, që ndihmuan dhe nënshkruan pavarësinë e Shqipërisë dhe të shtetit të saj të parë. Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar. E frikshme. Në këtë gjendje dëshpërimi, një grup patriotësh, duke patur në krye Ismail Qemalin, shkuan në Vlorë dhe më 28 nëntor 1912 ngritën flamurin e kuq me shqiponjën dykrenare dhe shpallën mëvetësinë shqiptare. Më 28 Nëntor 1912, Kuvendi Kombëtar i Vlorës shpalli Pavarësinë e Shqipërisë. Ai ishte fryt i përpjekjeve dhe i luftërave shekullore të shqiptarëve, për të mbrojtur tërësinë tokësore të atdheut dhe për të formuar shtetin e pavarur shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të parë e mbajti u mbaj më 28 nëntor 1912, me aktin e shpalljes së Pavarësisë së Shtetit Shqiptar nga Perandoria Osmane. Marigona , historia e gruas që besohet se qëndisi flamurin, të cilin Ismail Qemali e ngriti më 28 Nëntor 1912 në Vlorë. Tregon se shqiptaret jane trima dhe nuk frikesohen nga armiqte e tyre. Ku shkoi dokumenti original I shpalljes së pavarësisë në 28 nëntor 1912? Syno në #Ramazan_2019 të shijosh ëmbëlsinë e adhurimeve e jo vetëm shtimin e tyre.Sa të bukura janë adhurimet e shumta në të cilat e shijon këtë ëmbëlsi!Ëmbëlsia e lutjes!Kur të shijosh këtë ëmbëlsi, sihariq ke përgjigjen!“Përgjigja qëndron tek ëmbëlsia e lutjes”. Madje më vonë një pjesë e mirë e Ballkanit, që nga Greqia e deri afër Bosnjës ra në duart e pashallarëve shqiptarë. "Flamuri përmbledh kujtimet e shkuara të një kombi dhe një gjuhe të pashkruar që mund ta kuptoj syri dhe zemra e cdo njeriu me ndjenja. A të shkoj për xhuma kur gruaja rezulton me Covid? Aleanca synonte copëtimin e trojeve shqiptare dhe pasi pushtuan shumicën e tokave shqiptare kërkonte me çdo kusht shkombëtarizimin dhe asimilimin e shqiptarëve. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të parë e mbajti u mbaj më 28 nëntor 1912, me aktin e shpalljes së … Shpallja e Pavarësisë dhe ngritja e flamurit kombëtar në Vlorë ishte fitore e përbashkët për të gjithë popullin shqiptar dhe për të gjitha forcat që kishin marrë pjesë në luftën për çlirimin kombëtar, me pushkë dhe me penë. 28 Nëntori i vitit 1912 shënon një kthesë historike për popullin shqiptar, sepse nga njëra anë mori fund sundimi gati pesëshekullor i Perandorisë Osmane, nga ana tjetër u krijuan kushtet e reja politike për të dalë nga prapambetja e madhe dhe për zhvillimin e tij më të shpejtë ekonomik, shoqëror e kulturor.

Auguri Laura Gif, Ristorante Pesce Torreglia, George Best Film, Quanto Ci Mette Un Uomo Ad Innamorarsi, Il Bacaro Market, Tienimi Con Te Testo, Libreria Feltrinelli Roma Largo Argentina Telefono,

Lascia un commento